Het is geen geheim dat tv-makers op opnamedagen vaak bijzonder ongezond eten – Viktor Brand luidde onlangs nog de noodklok over de cateringhorror bij SBS 6 – en ook Jaïr Ferwerda kan daar over meepraten. De opnamedagen van zijn rubriek in Jinek zijn lang en in het verleden at hij tussendoor vaak koekjes, maar daar zit vaak ongelooflijk veel suiker in. Ferwerda zag op een gegeven moment in dat hij niet goed bezig was en veranderde zijn eetpatroon, vertelt hij in de nieuwe LINDA.
Hij probeert meer en meer op te letten op wat er naar binnen gaat. “Ik eet al een tijd geen koekjes meer tussendoor. Als ik nu vlak voor een interview trek heb, neem ik een appel of wat wortels.”
Het eten tijdens zijn werk is niet echt spannend, aldus Ferwerda. “Ik ben veel onderweg, dus ik zie heel wat treurigheid voorbijkomen. Van die bakken met afhaalvoer waarvan je na twee happen al denkt: laat maar.”
Ferwerda is meer van ‘eten op hoog niveau’, zegt hij. “Ik vind het leuk om naar toprestaurants te gaan. Kaagman en Kortekaas in Amsterdam is bijvoorbeeld heel goed.”
De Jinek-reporter ergert zich aan mensen die niet culinair zijn. Zelf is hij dat wel. Zo doet hij al zijn boodschappen bij de Marqt. Zijn favorieten? “Lavendelworst van Brandt Levie, goede paté, een perfect rijpe camembert.”
Het LINDA-interview met Jaïr Ferwerda kunt u lezen via Blendle.
Klik hier om een reactie achter te laten.