Dat zegt Blende-mede-oprichter Alexander Klöpping in gesprek met Business Insider.
“Als je alleen het personeel meerekent dat werkt aan de Nederlandse versie en kijkt naar de kosten en omzet, zouden we winstgevend zijn”, aldus Klöpping.
De dienst waarmee gebruikers losse artikelen uit kranten en tijdschriften kunnen online kunnen kopen is ook actief in Duitsland en de VS. In die landen wordt nog geen winst gedraaid, maar is volgens Klöpping wel “behoorlijke groei”.
Duitsland
Blendle presteert in Duitsland volgens Klöpping ongeveer jaar na de start vergelijkbaar met de Nederlandse versie in zijn eerste jaar. In de VS doet het bedrijf het rustiger aan.
“Het eerlijke antwoord is dat we er gewoon nog niet klaar voor zijn”, zegt Klöpping. “We zijn nog aan het ontdekken hoe het precies moet. In Nederland zijn we gewoon een veel volwassener bedrijf.”
Blendle draait tot nu toe op omzet van zijn Nederlandse versie, geld van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en de 3 miljoen dollar die investeerder Axel Springer en de New York Times in 2014 in het bedrijf investeerden.
Als die investering op is, gaat Blendle waarschijnlijk op zoek naar nieuwe investeerders. “Dat is een risico, want ik gok het hele bedrijf hierop”, zegt Klöpping over het vertrouwen op investeerders. Volgens de Blendle-oprichter zijn er wel genoeg aanbiedingen voor het bedrijf.